Gemeenschapskrant

Maand van de sportclub

04/09/24

Tijdens de maand van de sportclub openen de Nederlandstalige sportclubs – Tennisclub De Kamme, Kraainem Tigers Floorball Club, SPORTKRA, KnA Kraainem en Mikra – hun deuren voor iedereen die wil kennismaken met hun sport en club. Je kan gratis een kijkje nemen of zelfs deelnemen aan trainingen.

pexels

De Lijsterbes heeft drie pijlers in haar sportwerking: de ondersteuning van bestaande Nederlandstalige sportclubs, de ondersteuning van mensen die een nieuwe Nederlandstalige sportclub willen oprichten en het organiseren van eigen sportactiviteiten die complementair zijn aan het aanbod van de sportclubs. Sport je momenteel individueel of informeel met vrienden, maar heb je goesting om een sportclub op te richten? Dan kan je bij vzw ‘de Rand’ terecht voor praktische, logistieke en financiële ondersteuning via info@delijsterbes.be. (JH)

Tennisclub De Kamme

Tennisclub De Kamme is een Kraainemse tennisclub, die beschikt over drie gravel- terreinen aan de sporthal in de Patronaatstraat. Van half oktober tot half april maakt de club gebruik van de overdekte gemeentevelden. De club viert dit jaar haar 45e verjaardag. ‘Van 7 tot en met 15 september zijn er onze clubkampioenschappen’, vertelt voorzitter en lesgever Els Janssens. ‘De heren spelen enkel en de dames dubbelen. Wij organiseren tennislessen voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen op zaterdagvoormiddag. Alle niveaus zijn welkom: van beginners tot gevorderden.’ Contact via lesgever Els Janssens, 0496 23 96 95, of info@tennisdekamme.be en www.tennisdekamme.be. 

Kraainem Tigers Floorball

Club Floorball is een sport vergelijkbaar met ijshockey of hockey. ‘Het wordt indoor gespeeld, het hoofdseizoen is van september tot april/mei’, zegt bestuurslid Radek Pilar. ‘De drempel om onze sport te beoefenen is laag: je hebt enkel een stick, een bal en zaalschoenen nodig. Kraainem Tigers is gericht op de jeugd, de club heeft teams in alle leeftijdscategorieën onder de 10 jaar: U10, U13, U16, U19 en volwassenen.’ Wie floorball wil proberen, kan terecht bij de Kraainem Tigers voor een gratis oefensessie via www.tigerskfc.eu. Op de website staat ook alle andere praktische informatie.

Sportkamp SPORTKRA

Sportkra organiseert in de zomervakantie telkens een Sportweek voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar in de sporthal en op de sportterreinen van Kraainem. De kinderen worden begeleid door ervaren monitoren in verschillende sporttakken: voetbal, tennis, turnen, zwemmen, floorball, badminton, tafeltennis ... Meer info over Sportkra: sylvie.gerin@hotmail.be.

Turnen, gym, dans, fitness en vendelzwaaien bij KnA Kraaimen

‘KnA-Kraainem is de oudste sportvereniging uit Kraainem’, zegt voorzitter Michel Renders. ‘Zij biedt aan zo’n 160 leden een waaier aan activiteiten aan vanaf 3 jaar: kleuterturnen, recreagym, ritmische gym, lange mat, jumpteam (trampoline en AirTrack), demoteam, dans, fitness en vendelzwaaien. We doen dat op dinsdag- en woensdagavond in GC de Lijsterbes en op woensdag en zaterdag in de gemeentelijke sporthal van Kraainem. KnA organiseert ook dans (18+) op woensdagavond en yogalates (18+) op dinsdagavond. Beide zijn gericht op volwassenen. In 2024 viert KnA ook haar honderdste verjaardag. Wij planden hiervoor verschillende activiteiten zoals nog een circusvoorstelling voor de hele familie (4+) in samenwerking met de Lijsterbes op 6 september en een formele zitting met receptie in het najaar.’ Inschrijven voor gratis proeflessen kan online via www.kna-kraainem.be. Andere info: info@kna-kraainem.be of 0474 69 40 08.

Zaalvoetbal-, badminton- en tafeltennisclub Mikra

Vanaf september start zaalvoetbal-, badminton- en tafeltennisclub Mikra met een jeugdcompetitieploeg zaalvoetbal – de Mikra Young Boys (U15). ‘De jongens en hun coaches staan te popelen om eraan te beginnen’, zegt voorzitter Luc de Fré enthousiast. ‘Onze thuiswedstrijden vinden plaats op zondagnamiddag in de sporthal van ZAVO (Zaventem). Supporters zijn welkom.’ Mikra werd in 1987 opgericht. ‘De helft van het ledenbestand zijn kinderen en jongeren vanaf 6 jaar’, vult bestuurslid Nadia Aptekers aan. We streven bij Mikra naar een ideale combinatie van fysieke inspanning en mentale ontspanning. Er is voldoende ruimte voor gezonde prestatie en competitie, maar dat is ondergeschikt aan plezier en recreatie. Het zorgt voor een aangename, vriendschappelijke en verbonden sfeer. Typisch voor Mikra is ook het feit dat voltallige gezinnen lid zijn van onze vereniging en dat leden vaak veel opeenvolgende jaren lid blijven. Dat doet ons veel plezier.’ Wil je vrijblijvend een proefsessie volgen? Neem contact via 0476 23 74 38 of nadia.aptekers@skynet.be of www.mikra.be.

Tekst: JH
Uit: lijsterbes september 2024

Meer nieuws

  • Kwantumfysica voor het eerst helder uitgelegd

    04/09/24

    Topfysicus Frank Verstraete (UGent en Cambridge University) zit in dezelfde fietsclub als schrijfster en theatermaakster Céline Broeckaert. Na een lange fietstocht kwamen ze op het idee om een verstaanbaar boek over kwantumfysica te schrijven, en dat lijkt een internationale bestseller te gaan worden.

  • Nieuwe uitbaters, jarenlange ervaring

    04/09/24

    Er waait terug een nieuwe wind door de Foyer van de Lijsterbes. Raf en Pascale hebben de ervaring en de goesting om van de Foyer een gezellige plek te maken waar je de hele dag door terecht kan.

  • Gemeenteraadsverkiezingen

    04/09/24

    Op 13 oktober gaan we stemmen voor de gemeenteraad, de OCMW-raad, de provincieraad en voor het toekomstige beleid van onze gemeente. Over lijsten, kandidaten en programmapunten informeren we jou in de lijsterbes van oktober. Eerst maken we een balans op van de voorbije 6 jaar gemeentebeleid.