submenu

Quiz, barbecue, fuif en Open Chirodag in Weekend van de Jeugd - 28/08/2019

Jeugd in Kraainem verenigt zich

Het eerste weekend van september staat volledig in het teken van de Kraainemse jeugd. De jeugdraad, waarvan de Vlaamse jeugdverenigingen Chiro BAM!, Jeugdhuis De Villa en Speelpleinwerking Kadee deel uitmaken, organiseert opnieuw een weekend plezier voor en door de jeugd.

Tijdens het weekend staan verschillende activiteiten op het programma. Sinds vorig jaar valt het Weekend van de Jeugd samen met de startdag van de Chiro, zodat nog meer jongeren hun weg naar de jeugdverenigingen kunnen vinden.

Quiz in de tent

Op vrijdag 6 september start het Weekend van de Jeugd opnieuw met een luchtige quiz. Nele en Sil Van Biesen stellen de quiz naar goede gewoonte samen. ‘Het is geen quiz voor fervente quizzers, maar eerder iets voor de gezelligheid’, zegt Sil Van Biesen. ‘Deze quiz vond vorig jaar plaats in een tent die we in de tuin van Jeugdhuis De Villa hadden gezet en met lampjes en kaarsen hadden verlicht. Na de quiz bleven heel wat ploegen 'plakken' voor de gezelligheid. Die formule gaan we herhalen. We proberen ook dit jaar een mooie eerste prijs te schenken aan de winnaar. Wat die prijs zal worden is nog een verrassing. De winst die we maken gaat terug naar de jeugdraad om tijdens het jaar uit te keren aan de verenigingen die een financieel duwtje in de rug nodig hebben.’

Feest in tent

Op zaterdag 7 september organiseren de jeugdverenigingen een barbecue met een kinderfuif in diezelfde tent. Sil Van Biesen: ‘Dat programma moet nog volledig uitgewerkt worden, maar er komt snel een Facebook-evenement dat de naam 'WvdJ: BBQ + kinderfuif' zal dragen.’ Na de barbecue opent Jeugdhuis De Villa de deuren voor Aspiké. Die fuif is een samenwerking tussen het jeugdhuis en de Chiro. Aspiké is de samenvoeging van de leeftijdsgroepen ‘Aspi’s’ en ‘Keti’s’ van de Chiro. Het is de tweede keer dat Jeugdhuis De Villa en de oudste afdelingen van de Chiro samen dit evenement organiseren. Ze verwachten zo’n 80 bezoekers.  

Op zondag 8 september is het Open Chirodag, de startdag van het nieuwe jaar van de Chiro. Vanaf 13 uur zet Chiro BAM! haar deuren open. Iedereen is welkom voor een namiddag spelplezier. Leden kunnen zich daar ook al inschrijven voor een nieuw Chirojaar. (JH)

 

info:

Vrijdag 6/09 – Quiz @ De Villa – ploegjes van 3 tot 5 personen (20 euro/team), JC De Villa (Denayerstraat 78, Kraainem), deuren 19 uur (start 20 uur), inschrijven: sil.van.biesen@gmail.com. Zaterdag 7/09 – Chiro Bam! en JC De Villa – Aspiké @ De Villa: Kruisveld, Kraainem), vanaf 21 uur; kaarten in voorverkoop zijn te koop bij de leden van beide verenigingen – vvk: 3 euro, kassa: 5 euro. Zondag 8/09 – vanaf 13 uur – Startdag Chiro, Chirolokalen, Steenweg op Zaventem 4, (ingang park Jourdain), Kraainem.

Bekijk ook