submenu

Kunst in de Foyer - 27/11/2018

Mimi Vandevelde

Ondanks de gevolgen van hun ziekte vinden heel wat Parkinson patiënten hun uitlaatklep in kunst. GC de Lijsterbes stelt vanaf 3 december tot 7 januari trots de werken van Mimi Vandevelde voor in de foyer.

MiMi is beeldhouwster van opleiding, ze leefde zich uit in vormgeving met hout en klei. Na 20 jaar is ze overgeschakeld naar textiel wegens de gezondheid. Doch vraagt weven ook kracht en uithouding. “Sinds 2 jaar weef, haak en brei ik thuis. Ik ontdekte kleur, draden en vlakken”. De foto van de schedel is mijn manier van werken waarop ik mijn ziekte weergeef. “Zo kan ik aan jullie tonen “kijk hier is iets mis, zo overwin ik Mister Parkinson!”

De Foyer is elke dag open:
van maandag tot en met woensdag van 10.30 tot 23 uur;
van donderdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 24 uur;
op zondag en feestdagen van 10.30 tot 18 uur

Deze expositie is opgesteld in het kader van de warmste week. Team Lijsterbes steunt dit jaar de Vlaamse Parkinson Liga. Al vanaf oktober verkopen we aan ons warme onthaal het kinderboek “De Prinses en de geheimzinnige bibberziekte” van Dirma van Toorn, samen met de badge van de Vlaamse parkinson Liga.

Op 5 december gaan we nog een stapje verder. We werken van 13u – 15u buiten in de winterse kou op het terras voor de foyer. We heten iedereen welkom om een warme chocomelk en een koffie te komen drinken. Ook de badges, het boek én zelf cuberdons zijn die middag bij ons beschikbaar. Kom met ons de kou trotseren voor het goede doel en geniet in de foyer zelf van de kunst van Mimi.

Wil je steunen? Je kan onze actie ook delen. Zet je alvast op aanwezig op ons facebook evenement. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer de ziekte van Parkinson onder de aandacht kan worden gebracht.

Ga hier naar onze actie-pagina. Deze actie is in samenwerking met de Vlaamse Parkinson Liga regio Brussel en Brussel Rand.

Bekijk ook