submenu

Nederlands oefenen - Café Combinne

Zin in een gezellige babbel in het Nederlands? Kom op dinsdag tussen 14 en 16 uur naar het café van GC de Lijsterbes. Oefen (gratis) je Nederlands en ontmoet mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen die de deelnemers zelf kiezen. Mensen die liever luisteren, zijn ook welkom. 

Wat is Café Combinne?

In Café Combinne leer je mensen uit je buurt kennen. Café Combinne is een praatcafé. Eén keer per week praten Nederlands- en anderstaligen er samen in het Nederlands. Ze praten over gewone dingen, over dagelijkse onderwerpen die de deelnemers zelf kiezen. Wie Nederlands leert, kan de taal hier oefenen. Er is iedere week een Nederlandstalige gastheer of gastvrouw.

Waarom is Café Combinne goed voor iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft?

In Kraainem wonen veel mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Veel van hen vinden het belangrijk om Nederlands te kennen. Zo kunnen ze de kinderen helpen met hun schoolwerk, kunnen ze contact leggen met de buren, vinden ze makkelijker werk … Er bestaan veel initiatieven waar je Nederlands kan leren en oefenen. Toch is Café Combinne uniek. Hier kan je Nederlands oefenen in het echte leven. Je hoort er spreektaal, net zoals op de markt, bij de apotheker of op café.

Wat heb je er aan als Nederlandstalige?

Ook voor Nederlandstaligen biedt Café Combinne unieke kansen. Je ontmoet mensen met verschillende culturen en achtergronden. Er ontstaan heel wat interessante gesprekken. Je krijgt  ook voldoening van mensen wegwijs te maken in het lokale (gemeenschaps)leven en in de gemeente. Je leert ongetwijfeld bij over je eigen taal.

Voor wie?

Iedereen is welkom: studenten, gepensioneerden, expats, cursisten Nederlands, anderstaligen die al  een beetje Nederlands spreken ... De grote diversiteit in Café Combinne is uniek.

Praktisch

Elke dinsdag 14.00 tot 16.00 u in de Foyer van GC de Lijsterbes. In deze caféformule kom en ga je wanneer je wil! Koffie, thee en water zijn gratis.

Café Combinne is een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’ en Archeduc.

 

Meer informatie

02 721 28 06

info@delijsterbes.be

www.cafecombinne.be

Nederlands oefenen

Stage Nederlands voor kinderen van 4 tot 9 jaar - Het restaurant

06 apr tot 10 apr
afgelast
Thema - Het restaurant We openen een nieuw restaurant. Vrijdag moet alles klaar zijn. Dan is er een groot feest. Maar er is nog veel werk: de tafels versieren, de menukaarten maken, gasten uitnodigen, koken, proeven … Wil je kind graag helpen? Schrijf je kind in!
vliegicoon
06 apr

Muziek

Philippe Raskin - Philippe Raskin & Friends

uitgesteld
Voormalig halvefinalist van de Koningin Elizabethwedstrijd en Kraainemnaar Philippe Raskin speelt opnieuw een thuismatch. Samen met muzikale vrienden van wereldklasse dompelt hij je onder in de wondere wereld van de klassieke muziek.
25 apr
20.00 uur

Suura - Releaseconcert 'Luwte'

nieuw
Suura, is een akoestisch kwartet dat ontstaan is door de muzikale omzwervingen van Nicolas Van Belle. Al geruime tijd tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische weerkaatsingen.
05 jun
20.00 uur