submenu

Nederlands oefenen - Café Combinne

Café Combinne sluit haar deuren tijdens de zomervakantie van maandag 30 juni tot en met zondag 31 augustus.

Zin in een gezellige babbel in het Nederlands? Kom op dinsdag tussen 14 en 16 uur naar het café van GC de Lijsterbes. Oefen (gratis) je Nederlands en ontmoet mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen die de deelnemers zelf kiezen. Mensen die liever luisteren, zijn ook welkom.  Inschrijven is niet nodig. Je komt en gaat wanneer je wil.

Café Combinne sluit haar deuren tijdens de zomervakantie van vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september.

Wat is Café Combinne?

In Café Combinne kan je Nederlands oefenen en mensen uit je buurt leren kennen. Café Combinne is een praatcafé. Eén keer per week praten Nederlands- en anderstaligen er samen in het Nederlands. We praten over gewone dingen. Er is een Nederlandstalige gastheer of gastvrouw; het is geen leerkracht.

 

Waarom is het goed voor iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft?

In Kraainem wonen heel wat anderstaligen. Veel anderstaligen vinden het belangrijk om Nederlands te kennen. Het is goed om de kinderen te helpen met hun schoolwerk, om werk te zoeken, contact te leggen met de buren … Er bestaan al heel wat initiatieven waar je Nederlands kan leren en oefenen. Toch is Café Combinne uniek. Hier kan je Nederlands oefenen in het echte leven. Je hoort er spreektaal, net zoals op de markt, bij de apotheker of op café.

 

Wat heb je er aan als Nederlandstalige?

Ook voor Nederlandstaligen biedt Café Combinne unieke kansen. Je ontmoet mensen met verschillende culturen en achtergronden. Zo ontstaan heel wat interessante gesprekken. Je krijgt  ook voldoening van mensen wegwijs te maken in het lokale (gemeenschaps)leven en in de gemeente en je leert ongetwijfeld bij over jouw eigen taal.

 

Voor wie?

Iedereen is welkom: studenten, gepensioneerde expats, cursisten Nederlands, anderstaligen die al een aardig mondje Nederlands spreken ... De grote diversiteit is één van de grote troeven en aantrekkingspolen van Café Combinne.

 

Praktisch

Iedere dinsdag van 14 tot 16 uur in het café van GC de Lijsterbes. In deze caféformule kom en ga je wanneer je wil! Koffie, thee en water zijn gratis.

Café Combinne is een samenwerkingsverband tussen Arch’educ en vzw ‘de Rand’.

 

Meer informatie

T 02 721 2806

info@delijsterbes.be

www.delijsterbes.be

www.cafecombinne.be