submenu

SUURA - Luwte

Groepsfoto Suura

OVER 'SUURA'

Suura, is een akoestisch kwartet dat ontstaan is door de muzikale omzwervingen van Nicolas Van Belle. Al geruime tijd tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische weerkaatsingen. Als band zijn ze door de jaren heen bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen groepssound. In dit traject werden ze onder andere bijgestaan door Brice Soniano, Joachim Badenhorst, Bert Cools en Frederik Leroux.

Hoogtepunten waar Suura heeft mogen spelen waren o.a.: Gent Jazz, Leuven Jazz, KAAP, Footprints, Citadelic, De Rore festival en Soundtrack.

In juli 2019 heeft Suura zijn debuutalbum opgenomen dat ondertussen volledig klaar is. Het album werd uitgebracht op 6 mei 2020 op het label 'bwaa recods' in de vorm van CD en cassette. 

OVER 'LUWTE'

De cd ‘Luwte’ bevat tien nummers. De nummers bestaan uit tien originele stukken waarvan drie improvisatie stukken en zeven composities geschreven door Nicolas Van Belle. De opnames werden kort na het optreden van Suura op Gent Jazz opgenomen. Ze namen een select aantal composities op en ook enkele improvisaties waarin ze meer op zoek gingen naar verscheidene uitersten. Zo zijn ze terechtgekomen bij de stukken die getiteld zijn als ‘Morphe I’, ‘Mophe II’ en ‘Morphe III’. De benaming voor deze stukken is afgeleid van het woord metamorfose dat staat voor transfiguratie of gedaanteverandering. Deze kleine improvisatiestukken vormen de overgang van een open, licht kleurpalet aan het begin van het album naar een donkerder, scherper en grauwer palet naar het einde van het album toe.

Credits:

  • Benjamin Hermans: Klarinet, basklarinet & baritonsaxofoon
  • Stan Maris: Accordeon & composities
  • Nicolas Van Belle Nicolas Van Belle Gitaar, 12 snarige gitaar & composities
  • Emanuel Van Mieghem Contrabas & compositie

datum

praktische info

genre

muziek

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • kassa: 12 euro
  • vvk: 10 euro
  • UITpas via balie
  • gratis begeleiderspas: gratis