submenu

Suura - Releaseconcert 'Luwte'

Suura

Omwille van de huidige regelgeving rond de coronacrisis zijn we genoodzaakt dit evenement uit te stellen. Hou onze website en sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van een nieuwe datum.

De groep heeft wel besloten om hun album te lanceren:

Bestel hier je fysieke exemplaar.

Kies deze link als je het album wil streamen.

Over 'Suura'

Suura, is een akoestisch kwartet dat ontstaan is door de muzikale omzwervingen van Nicolas Van Belle. Al geruime tijd tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische weerkaatsingen. Als band zijn ze door de jaren heen bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen groepssound .In dit traject werden ze onder andere bijgestaan door Brice Soniano, Joachim Badenhorst, Bert Cools en Frederik Leroux.

Hoogtepunten waar Suura heeft mogen spelen waren o.a..: Gent Jazz, Leuven Jazz, Footprints, Citadelic, De Rore festival en Soundtrack.

In juli 2019 heeft Suura zijn debuutalbum opgenomen dat ondertussen volledig klaar is. Het album zal worden uitgebracht op 6 mei op het label 'bwaa recods' in de vorm van cd en cassette. Naar aanleiding van die release, releasen ze op 4 februari de eerste single 'Wintergreis' van hun nieuwe album 'Luwte'.

Over 'Luwte'

De cd ‘Luwte’ bevat tien nummers. De nummers bestaan uit tien originele stukken waarvan drie improvisatie stukken en zeven composities geschreven door Nicolas Van Belle. De opnames werden kort na het optreden van Suura op Gent Jazz opgenomen. Ze namen een select aantal composities op en ook enkele improvisaties waarin ze meer op zoek gingen naar verscheidene uitersten. Zo zijn ze terechtgekomen bij de stukken die getiteld zijn als ‘Morphe I’, ‘Mophe II’ en ‘Morphe III’. De benaming voor deze stukken is afgeleid van het woord metamorfose wat staat voor transfiguratie of gedaanteverandering. Deze kleine improvisatie stukken vormen de overgang van een open, licht kleurpalet aan het begin van het album naar een donkerder, scherper en grauwer palet naar het einde van het album toe.

BEZETTING:

Werend Van Den Bossche - Alto Saxophone & effects
Reindert Spanhove - Tenor Saxophone
Nicolas Van Belle Guitar,- 12string guitar & compositions
Emanuel Van Mieghem - Double Bass

Label: bwaa.records

SOCIAL MEDIA:

suura.bandcamp.com/

soundcloud.com/suura-bookings

facebook.com/SuuraCollective/

instagram.com/suura_band/

vi.be/suura

datum

  • uitgesteld

praktische info

genre

muziek

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem