submenu

KUNSTeldoos - Creatieve workshops (4-6 jaar) - Klank, klei en beweging

Kunsteldoos

Tijdens KUNSTeldoos zijn kleuters van 4-6 jaar welkom op woensdagnamiddag om samen kunst te knutselen. De eerste reeks van vier creatieve namiddagen vindt plaats in GC de Lijsterbes in Kraainem. De tweede reeks vindt plaats in GC de Kam .

Dit voorjaar maken we samen kunst en knutselwerken onder begeleiding van Mooss.

Woensdag 29 januari: De Koffer

Hoe zou een leeglopend ballonnetje zich voelen? Hoe beweegt een stukje krantenpapier in de wind? En hoe praat jouw teddybeer? Je probeert je te verplaatsen in allerlei verschillende voorwerpen en gaat op ontdekkingstocht doorheen hun wereld. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen spannende avonturen!

WOENSDAG 5 Februari: Klankdetectives

Sluit eens je ogen. Hoe klinkt een ster? Welk geluid maakt je huis ’s nachts? Als detectives sporen we allerlei klanken op. Je leert luisteren naar je omgeving. Kan je het ook nabootsen? Met ons eigen lichaam, onze omgeving én instrumenten vormen we abstracte dingen om tot klanken. Klinkt een schitterende ster goed samen met een flikkerende lantaarn? Of botst een schorre schoorsteen met een brullende brievenbus? Van soundscapes maken krijg je nooit genoeg!

Woensdag 12 februari: De KLEIne schat

Maak je klaar voor de schattenjacht! Uit klei maken we een reuzegrote schatkaart. Met bergen, rivieren, bossen en een veilige verstopplaats. Op zoek naar onze schat beleven we een heleboel avonturen. We beklimmen bergen, doorzwemmen de zee, misleiden wilde beesten en trekken sluipend door het moeras. Spannend! De kleuters experimenteren met het materiaal en genieten van lekker kliederen met klei. Stapsgewijs ontstaat een uitgestrekt landschap, een schatkaart op reuzenformaat. Samen overwinnen we allerlei hindernissen en slagen erin de schat te vinden. En de buit... die wordt eerlijk verdeeld.

WOENSDAG 19 FEBRUARI: Knikkende knieen en klotsende oksels

In deze meerdaagse workshop duiken we in de wereld van het lichaam. We mixen kunstdisciplines en experimenteren erop los. Verken al dansend de mogelijkheden van je lichaam, maak muziek met je lijf en beeld een reis uit door mond, slokdarm, hart. Maak je eigen verdwijn-outfit en prikkel je neus met een zelfgemaakt geuren-schilderij.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor wie
Voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Wanneer
Woensdagnamiddagen van 14 tot 16 uur, op 29 januari, 5,12 en 19 februari.

Prijs
32 euro voor de volledige reeks bij GC de Lijsterbes

De inschrijving is pas definitief na betaling.

Locatie
GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem


datum

  • volzet

praktische info

vliegicoon

genre

familie

adres

GC de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • ticket: 32 euro