submenu

Gordelfestival - wandel en fiets mee!

Op zondag 1 september laat de Vlaamse Rand zich van zijn beste kant zien tijdens het Gordelfestival. Fietsen en wandelen kan vanuit het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Dilbeek.

Focusgemeente Dilbeek

Fietsen

Recreatieve fietsers kunnen de streek rond Dilbeek verkennen tijdens de cultuurtochten van 20 en 40 km of de Proef-de-streekroute van 60 km. Voor geoefende fietsers staan 2 wielertochten op het programma. Fiets mee met de Gordelklassieker of Omloop de Groene Gordel en ontdek de veelzijdige Vlaamse Rand.

Wandelen

Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende tochten. De Wolfsputtenwandeling (7 km) leidt je door het prachtige, gevarieerde natuurgebied ‘de Wolfsputten’, een voormalige steengroeve. Het parcours van de Bruegelwandeling (8 km) gidst je door de natuur die Bruegel inspireerde. Kies je voor de Pedemolenwandeling (16 km), dan wandel je door de Pedevallei, langs grote reproducties van schilderijen van Bruegel, richting de oude watermolen. De sportieve wandeling van 22 km combineert al deze routes en bezienswaardigheden.

Andere aciviteiten

Ook voor kinderen valt er vanalles te beleven in het sport- en speldorp. In het Familie Fit-speeldorp vind je spelletjes en activiteiten voor het hele gezin. Voor de allerjongsten en hun ouders wordt opnieuw een babydorp ingericht met basisbehoeftes zoals eetstoelen, verzorgingstafels en microgolfovens.

Jongeren kunnen terecht in de Urban Village, waar ze de coolste sporten kunnen ontdekken: skaten, freestyle BMX, breakdance... Spektakel gegarandeerd!

De dag wordt afgesloten met spetterende optredens van Cliché, Mathias Vergels en De Romeo’s.

Meer info


Provinciedomein Huizingen


Fietsen

Fietsers kunnen de streek van dichtbij leren kennen tijdens de 'Proef-de-streek'-routes van 20, 40 of 60 km. Onderweg kan je genieten van GRATIS proevertjes in lokale brouwerijen. Voor wie het iets actiever mag, vertrekken er vanuit Huizingen ook twee mountainbiketochten van 35 en 50 km. Zo kan je offroad de natuur van de Vlaamse Rand verkennen. Er is een bevoorrading voorzien aan de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode.

Wandelen

Wandelaars kunnen de Groene Gordel ontdekken tijdens een prachtige wandeling. Alle wandelingen zijn geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars.

Andere activiteiten

In het VIKdorp hebben de Very Important Kids het namelijk voor het zeggen. Ze leren er bijvoorbeeld lokale producten kennen tijdens kookworkshops en de VIK-nick, een pick-nick voor het hele gezin. Naast het VIK-dorp wordt ook een heus springkastelendorp opgezet, met leuke springkastelen in alle kleuren van de regenboog! Verder wordt er een stille disco georganiseerd en Vaderklap zorgt voor leuke activiteiten voor vaders en hun kinderen. #LikeMe, Kaatje, Radio Oorwoud en Juf Roos zullen de dag met een knaller afsluiten.

Meer info


GRATIS BUSVERVOER

Vzw ‘de Rand’ organiseert gratis busvervoer zodat je zeker niets hoeft te missen. Voor de deelnemers aan ‘Omloop de Groene Gordel’ vertrekken er bussen om 7 uur aan GC de Kam en GC de Boesdaalhoeve, en om 7.30 uur aan GC de Moelie en GC de Zandloper. 2 uur later vertrekt er op dezelfde plaatsen een 2e bus voor wie een andere activiteit wil doen in Dilbeek. Om 17 uur en om 18 uur rijden de bussen terug naar de verschillende centra. 

Vergeet alle praktische problemen en reserveer nu gratis zetels voor je bus via deze link. Je kan je fiets meenemen, en je kan voor een hele groep reserveren (familie, vrienden, je vereniging ...).

Meer infohttps://www.gordelfestival.be/

datum

praktische info

genre

sport, familie

adres

Provinciedomein Huizingen en Focusgemeente Dilbeek
Torleylaan 100
1654 Beersel