submenu

BLAUWHUIS - Stapman

Een uitbundig, poëtisch en muzikaal sprookje

“De Stapman doet mij nog het meest denken aan de maan. Die is er gewoon altijd, ergens in de verte. En verder denk je er niet zo over na.”

Theatermaker Simon D’Huyvetter brengt samen muzikante Renée het verhaal over een jongen

en de wonderlijke wereld waarin hij opgroeit. Na een ruzie met zijn broertje Jacob klimt de jongen in een hoge boom en besluit er de rest van zijn leven te blijven. Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman.

Deze voorstelling voor kinderen en volwassenen is geïnspireerd op het leven en werk van poppenspeler en acteur Jozef Van den Berg, die al jarenlang als kluizenaar in een tuin leeft. Met de hulp van het jonge publiek wekt Simon D’Huyvetter de figuur van Stapman wekt tot leven. Hij laat het publiek doorheen ontroerende en vaak komische situaties een dieper verhaal beleven over vriendschap, pijn en wegvluchten van je eigen fouten.

Ben je geïnteresseerd om met de klas of school naar een van onze voorstellingen te komen. Stuur dan een mailtje naar joep.nieuwenhuis@derand.be of bel ons op 02 721 28 06. Dan bekijken we samen hoeveel plaatsen er nog vrij zijn of er een mogelijkheid is om een extra voorstelling te boeken die dag.

blauwhuis.be/nl

datum

  • nieuw

praktische info

genre

Scholen

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • ticket: 6 euro