submenu

Klankbord: Zero Waste - No mess. No stress

VOLG ALLE UPDATES VIA HET FACEBOOK EVENT!

Voor gebruikers en verbruikers

Team Lijsterbes is de afvalberg doodmoe en steekt de handen uit de mouwen.

Onder het motto: “de weg naar een betere wereld begint bij jezelf” verzamelen we kleine en minder kleine gouden tips die het leven vereenvoudigen én een positieve impact hebben op onze omgeving.
We zijn daarbij duidelijk niet alleen. Op ons Zero Waste evenement brengen we handelaars en consumenten samen om het probleem aan te pakken. Anne Drake komt spreken over haar afvalvrije levensstijl en met verschillende workshops helpen we je op weg  om eerste stapjes te zetten naar een zero waste leven. Om te beklemtonen dat je er niet alleen voor staat eindigt de avond met een netwerkdrink waar je nog bergen inspiratie kan opdoen!

INTRODUCTIE:

Anne Drake

CATERING:

door Eatmosphere!

WORKSHOPS:

Na je betaling ontvang je van ons een mailtje met de vraag welke workshop je graag wil doen. De plaatsen zijn beperkt!

ANNE DRAKE: Maak je eigen verzorgingsproducten (VOLZET!)

Je huid en lichaam verzorgen terwijl je precies weet welke ingrediënten gebruikt. Niets zo gezond. Samen met Anne leer je zelf tandpasta, dagcrème en allesreiniger maken!

Meebrengen: Een draagtasje of zakje om alles in op te bergen

STEVEN DESAIR (EATMOSPHERE): Funky Fermenting

Fermentatie wordt al eeuwen in alle culturen toegepast. Met deze techniek kan je het hele jaar lang lokaal eten. Doordat je groenten lang kan bewaren, verspil je minder voedsel. Door te experimenteren met je eigen microkosmos geef je je gerechten een funky toets en creëer je nieuwe knock-out smaken met eenvoudige ingrediënten! De workshop zal je inspireren om je eigen kraut-chi, Vlaamse Kimchi of Kraut versie te maken.

Meebrengen: Een eigen bokaal

NELE COLLE: ONTSPULLEN

Hoe doe ik afstand van mijn spullen? En waar kan ik ermee terecht?
Na deze workshop ga je met veel zin en praktische tips eindelijk die zolder / kleerkast / noem-maar-op te lijf én weet je waar je heen kan met je spullen.

VEERLE COLLE: ZERO WASTE ON THE GO

Kun je winkelen zonder afval mee naar huis te nemen? Hoe doe je dat? Wat zijn furoshiki's? Wat is een Spork? Welke middelen zijn er nog? Hoe stel ik een Zero Waste kid samen? In deze workshop leer je hoe je onderweg ook afval kan vermijden. Op die manier toon je ook aan de buitenwereld dat het anders kan.

PRIJS: VVK 12 EUR ADK: 15 EUR

Op deze kaart van "Mij Pak Je Niet In" kun je zien of er bij jou in de buurt al mogelijkheden zijn om zonder afval te winkelen. Ken jij zelf nog een plaats? Vul het dan zelf aan op de kaart of laat het ons weten!

 

https://www.facebook.com/events/1646377255419542/?notif_t=event_calendar_create¬if_id=1516804302169882

datum

praktische info

genre

Klankbord

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • kassa: 15 euro
  • vvk: 12 euro
  • Korting: 8 euro
  • gratis: 0 euro

albums

Zero Waste tips van BV's