submenu

Klankbord: De kinderen van Juf Kiet - documentaire + panelgesprek

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien wil GC de Lijsterbes samen met haar publiek op zoek gaan naar relevante thema's die de harten en geesten beroeren. Om ze vervolgens met een open en originele blik te belichten. Het doel is een KLANKBORD te creeëren waar verschillende meningen en invalshoeken elkaar ontmoeten en verrijken.

Behalve de start van een nieuw cultureel seizoen betekent september ook de start van een nieuw schooljaar en dus trappen we KLANKBORD af met Juf Kiet.

‘De Kinderen van Juf Kiet’ vertelt het verhaal van een migrantenklas in Nederland. Gedurende een jaar volgen we Haya, Leanne, Jorj en Branche in een dorpsschooltje in Brabant.

Vier kinderen, nieuwkomers gevlucht uit hun thuisland, die hun plek zoeken op school en in de samenleving. Ze worden daarbij fantastisch begeleid door juf Kiet. Het resultaat is een ontroerende documentaire over een bewogen jaar.
 
De film geeft een persoonlijk en menselijk gezicht aan de vluchtelingencrisis en is een mooi voorbeeld van de kracht van onderwijs.

Met ondersteuning van Vluchtelingenwerk Vlaanderen SOS Kinderdorpen België en een aantal helden uit het OKAN onderwijs. Deze gasten zijn: Ann Vermeulen (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Frank Mariën (SOS Kinderdorpen), Kathleen Brusselmans (OKAN Woluwe) en Leen Renders (OKAN Sint Guido Anderlecht).

Op vertoon van je lerarenkaart of je studentenkaart kun je gratis deelnemen.
Reserveer je gratis plaats via onze ticketknop rechts bovenaan deze pagina!

datum

praktische info

genre

varia, Klankbord, film

adres

GC de Lijsterbes - Grote Zaal
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem

prijs

  • gratis: 0 euro
  • vvk: 4 euro
  • kassa: 5 euro

In de pers