submenu

nieuws

Kunst in de Foyer

22/01/2018
In maart wordt Erika Dahners 75 jaar oud. Een mijlpaal in haar veelbewogen leven waarin schilderen een constante vormt, naast haar veerkracht, waarmee ze tegenslagen telkens opnieuw te boven weet te komen.

1 TICKET KOPEN = 1 TICKET GRATIS

12/01/2018
Echt waar! Ook in GC de Lijsterbes kan je deze maand koopjes doen.

Infoavond taallessen en conversatiegroepen geannuleerd!

12/01/2018
Het Agentschap Integratie en Inburgering staakt maandag. Daarom moeten we de infoavond over de taallessen en conversatiegroepen van 15 januari annuleren.

Grow for Life

14/12/2017
De Lijsterbes doet mee aan Music for Life en verkoopt groeikaartjes tvv Hejmo. Steunen kost amper €2 en levert je een mooi bloementapijt(je) op. Wil je je geld nog méér laten renderen? Laat dan een positieve noot na en dan trakteren wij jou in de lente op een muzikale receptie in onze bloementuin!

Op zoek naar onafhankelijke bestuurders

24/10/2017
In het kader van het decreet deugdelijk bestuur moet vzw 'de Rand' zijn Raad van Bestuur herschikken. De organisatie zoekt daarom onafhankelijke bestuurders. Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Hoe een burn-out voorkomen?

18/09/2017
Dit najaar organiseert GC de Lijsterbes samen met Archeduc twee interactieve groepssessies toelichting over hoe we een burn-out herkennen en kunnen voorkomen. We delen hier alvast drie nuttige tips van psychotherapeute Corinne Rennerts die je kunnen helpen om een burn-out te voorkomen.

Kunst in de Foyer: Nadine Wilmet

21/08/2017
Nadine Wilmet uit Sint-Agatha-Berchem is voornamelijk autodidacte, ze volgde slechts éénmaal een cursus. Bij ‘Plateau 96’ (voorheen Ateliers Malou) onder leiding van kunstenares Marie Rosen.Vanaf dan zet ze haar gevoelens om in beelden en woorden. Bij elk schilderij hoort een aangepaste tekst.

Kunst in de Foyer: Klement Geernaert

05/07/2017
Klement Geernaert studeerde architectuur aan het Sint Lucas instituut van Schaarbeek (1958). Aanvankelijk schilderde deze autodidact met water- en oliverf om zich uiteindelijk toe te leggen op de pasteltechniek.

Gordelfestival 2017 rijdt klassieke 100 km in peloton

25/06/2017
Het programma van het Gordelfestival 2017 is bekend. Blikvangers zijn de Gordelklassieker - de beroemde lus van 100 km die voor het eerst in peloton gereden wordt - en optredens van Stan Van Samang, Natalia, Kaatje en Kapitein Winokio.

Opgeruimd staat netjes door Chiro BAM!

20/04/2017
Chiro BAM! organiseert op 21 mei een eerste grote opruimactie. ‘We spreken om 14 uur af aan onze lokalen vlak bij de kerk van Kraainem’, zegt hoofdleider Jonas Haverals. ‘Het is de eerste keer dat we zo’n opruimactie organiseren.'

Kunst in de Foyer: Ndurlie

03/04/2017
Onze onthaalmedewerkster, Veerle Colle, online bekender als "nDurlie" studeerde af met een Filmdiploma, maar tekenen is altijd haar passie geweest.

Mevrouw De Poes zingt over dierenplezier

17/03/2017
Dat het op de boot van kapitein Winokio altijd een vrolijke boel is, weet letterlijk het kleinste kind. Twee van de vaste vrolijkerds, Mevrouw De Poes en Muziekmatroos Petrolium, toeren op dit moment door het land met Dierenplezier. Op zondag 26 maart komen ze langs in GC de Lijsterbes.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Gesprek met een vigilante Stijn Meuris

26/01/2017
Stijn Meuris is kwaad. Hij ziet veel onrecht in onze samenleving en zou daar graag iets over zeggen. Tijdens zijn tournee wil hij via het rijke repertoire van Noordkaap, Monza en Meuris iedereen een geweten schoppen.

Lokaal talent gezocht!

17/10/2016
Ben je geïnteresseerd in muziek, communicatie, techniek of de organisatie van een festival? Wij zijn op zoek naar jongeren tussen 16 en 25 jaar die hun handen uit de mouwen willen steken. Met uiteenlopende opdrachten bieden we je boeiende leer- en groeikansen. Ervaring is geen vereiste.

Kunst in de Foyer: Oscar Hecht

08/08/2016
Na zijn allereerste tentoonstelling ooit – in de Foyer van GC de Lijsterbes trouwens – kreeg Oscar Hecht de smaak van het exposeren helemaal te pakken. Dit najaar pakt de Kraainemnaar opnieuw uit met enkele pareltjes.

Café Combinne

22/06/2016
Café Combinne sluit haar deuren tijdens de zomervakantie van woensdag 29 juni tot en met maandag 5 september.

Kunst in de Foyer: Alain Vanbuyten

03/05/2016
Veertig jaar was Alain Vanbuyten actief als beroepsjournalist, met als hoofdactiviteit politieke verslaggeving. De zwarte inkt waarmee hij al die jaren schreef, ruilde hij in voor kleurige verf. In mei en juni wordt zijn schilderwerk in de Foyer van de Lijsterbes tentoongesteld.

Nederlands leren – informatie vragen en inschrijven

20/04/2016
Het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant (Agentschap Integratie en Inburgering) organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio.

Kunst in de Foyer: Marie-Laurence Leguet-Sikaly

24/03/2016
Als dochter van een schilder-decorateur en kleindochter van een naaister beleefde de Franse Marie-Laurence haar jeugd in Brussel badend in kleuren, vormen en materialen… Dat ze zelf een veelzijdig kunstenaar zou worden stond dan ook in de sterren geschreven.

En de winnende nummers zijn...

15/03/2016
José Geirnaert uit Vossem is de blije winnares van de eerste tombolaprijs tijdens het voorbije St. Patrick's Festival op Vlaamse wijze. Met haar lootje met het nummer 88 won ze een vliegticket naar Ierland en een verblijf in een hotel. Benieuwd of jij ook iets hebt gewonnen?

Café Combinne

16/02/2016
Vandaag is Café Combinne gestart in Kraainem! Johan en An ontvangen vanaf de eerste keer een mooi aantal deelnemers. Vanaf nu is Café Combinne iedere dinsdag open van 14 tot 16 uur. Je komt en gaat wanneer je wil. In dit praatcafé leer je nieuwe mensen kennen. Deelnemers die het Nederlands niet als

Café Combinne in de Lijsterbes

06/01/2016
Vanaf 6 september kan je opnieuw iedere dinsdag op de babbel en koffie komen in het Café Combinne van de Lijsterbes.

Kunst in de Foyer: Nicole Hoyois

04/12/2015
Nicole Hoyois gebruikt heel bewust geen titels voor haar werk, waardoor iedereen zijn eigen interpretatie kan geven aan de vormen en kleuren. Ze nam deel aan verschillende kunstgroepen en stelde haar illustraties, al meermaals tentoon. Deze maand doet ze dat in onze Foyer.

GC de Lijsterbes gaat Jeroen Meus achterna

04/02/2015
In navolging van de grote Jeroen Meus organiseert de Lijsterbes een eigen Facebook-battle. Tot 16 februari kan je op de Lijsterbes-Facebookpagina voor jouw favoriete Vlaamse gerecht stemmen. Het winnende gerecht wordt tijdens het St. Patrick's Festival geserveerd. De deelnemers kunnen iets winnen...

Stel je groene werken tentoon in onze Foyer

29/11/2013
Waar Saint Patrick’s Day gevierd wordt, kleurt alles steevast groen. Daarom meten we de Foyer de hele maand maart een groen tintje aan met een Iers-Belgische tentoonstelling. Voor de tentoonstelling zijn we op zoek naar artiesten die in deze periode werken met een groene touch willen tentoonstellen.